Mobilanpassad hemsida

WK-mobilStatistiken säger att vi använder våra mobiler och surfplattor allt mer. Detta behöver vi knappast bevis för, det är bara att gå ut på gatan och titta på folk så ser vi att det är sant.

Den mobila webben ställer helt nya krav på våra hemsidor. Menyer kan sluta fungera i och med touch interfacet och innehållet kan bli litet och svårläst.

Ett problem med att besöka en hemsida med sin telefon eller surfplatta är att dimensionerna skiljer sig från skärmen på din laptop eller stationära dator. Det kan vara komplicerat att navigera sajten och hitta det vi behöver.

Lösningen kallas mobilanpassning.

Vad en mobilanpassning innebär är att samma innehåll som på den ordinarie sidan presenteras men anpassat till de mobila enheternas skärmar och funktioner. Till skillnad från en ren mobilsida där innehållet förenklas och det viktigaste lyfts fram grafiskt och funktionsmässigt.
När hemsidan sedan får besök visas den anpassad för iPhone, android-lur av olika varianter, surfplatta eller vad det nu är för enhet som användaren använder.

Hokus pokus, 100% tillgänglighet.